Workshops 2006

Thomas, Grete og Birte, Herlev, 11.-12. marts 2006

Thomas, Grete og Birte, Herlev, 6.-7. maj 2006

Stefan Engström, Kadermo, Finland, 25. juni-25. august 2006

Sri K. Pattabhi Jois, København, 14.-18. august 2006


Workshop med Thomas, Grete og Birte i Herlev,
11.-12. marts 2006

Denne workshop lagde, ligesom ved den første Herlev-workshop, vægt på den anatomiske tilgang til yogaen. Efter at have placeret arbejdet med yogastillingerne i astanga-yogaens kontekst, arbejdede vi dels med Yin-yoga, for at bearbejde det seje bindevæv i kroppen (fortrinsvis omkring hofterne), og dels med astanga-yoga, for at arbejde med muskler og sener.

For at understrege den konkrete fysiske og kropslige tilgang til yoga arbejdede vi lidt dybere med forståelsen af kroppens væsentligste led og deres virkemåde, og vi så på, hvad der kan hæmme bevægelsesfriheden i dem og - til dels - hvordan man kan komme omkring dem.

Gennem Gretes introduktion til massageteknik og gennem det konkrete arbejde med massage blev musklernes placering behandlet.

Weekenden blev på vanlig vis garneret med god mad fra Birtes køkken. Og kage.


Workshop med Thomas, Grete og Birte i Herlev,
6.-7. maj 2006

Som ved de tidligere workshops blev der også denne gang arbejdet med en anatomisk tilgang til yogaen. Kroppens otte store led blev gennemgået med henblik på en belysning af, hvad det er, der er i spil i de forskellige stillinger, og hvad der kan gøre stillingerne komplicerede at udføre. Gennem arbejdet med massagen blev musklernes placering og form desuden belyst.

Denne gang var fokus lagt på begrebet prana, og efter en kort yogafilosofisk introduktion blev en række forskellige pranayama-teknikker (bl.a. nadi shodhana) introduceret og afprøvet i praksis.

2-12-22-32-42-5


Workshop med Stefan Engström på Kadermo i Finland,
25. juni-25. august 2006

For 14. sæson afholdt Stefan et længere astanga-yoga-retreat på sin ø Kadermo ved Hanko i det sydlige Finland. Karakteristisk for retreatet er, at der dagligt undervises i både asanas og pranayama samt ofte derudover gives undervisning i praktisk yogaanatomi (det, som Stefan kalder for 'body mechanics'), indledende yogafilosofi, yin yoga eller lignende.

Stedet for retreatet er den ø, hvor Stefan er vokset op. Træningen foregår i hans fars ombyggede bådværksted og beboelsen er fordelt på to huse, dels et ældre hus i nærheden af shalaen, dels et lidt nyere ca. ti minutters gang derfra. På øen er der desuden en meget lille café og - selvfølgelig - en sauna. Man skal være indstillet på at leve lidt primitivt, når man tager derop, men det er ikke voldsomt simpelt og man vænner sig hurtigt til det.

Ofte er der i omegnen af 10-12 deltagere pr. uge, så der er god mulighed for at få personlig instruktion og vejledning, både hvad angår asanas og hvad angår pranayama og andre yoga-emner. Stemningen er selvsagt meget afhængig af deltagerne, men min egen oplevelse har været fænomenalt god og jeg vil varmt anbefale dette retreat uanset hvilket niveau, du træner på.


Workshop med Sri K. Pattabhi Jois i København,
14.-18. august 2006

Sri K. Pattabhi Jois, kendt af sine elever som Guruji, valgte på dette års verdensturné at slå et smut forbi Danmark, for første gang nogensinde. Med sig bragte han sin datter Saraswati og barnebarnet Sharath. Hver morgen i fem dage ledte han astanga-yoga-praksissen for op mod 250 højstemte elever på alle niveauer, fra det første 'Samastitihi' over hele den første serie til det beskedne afsluttende 'Thank you'. I salen var elever fra store dele af verden samlet for at opleve ham undervise. Og en oplevelse ud over det sædvanlige blev det sandelig også.

Foruden morgenpraksis var der desuden en fælles havnerundfart og en konference, hvor væsentlige og centrale yogafilosofiske og mere praktiske spørgsmål var oppe at vende.

Tak til Susanna, Jens, Lino og alle på astanga-skolen i København for at have gjort dette muligt!

seneste opdatering:
19.08.2006